About Me

My photo
Selly Oak, Birmingham, West Midlands, United Kingdom
Just an ordinary woman who is struggling with life and study. Nothing much interesting. zufiaz87@gmail.com

Wednesday, 26 May 2010

bye kawan2

disebabkan tak sampai sebulan je lagi nak dok sini, so saya ingin mengabadikan setiap saat indah bersama...hehe...

saya habis nanti, dorang dah xde....

tunggu saya habis lagi sekali r, baru jumpe semula...

tapi mungkin time tu mereka semua dah beranak pinak...

n xboleh dipanggil akak atau name lgi...

huhuhu..biarlah masa yang menentukan....

Tuesday, 25 May 2010

kecik hati....

ntah, rase sensitif lak...

kecik ati gile ngan dia!!!

rasa cam nak nangis jerk....huhhuhuhuhu...

Monday, 24 May 2010

xberjaya...

nampaknya tak berjaya r aim saya semalam...

"xmau bukak fb sampai khamis ni"..hehehe...

sory r kepada diri sendiri...(^_^)

malunye!!

hari yang agak malang hari ni...terlupa nak bawa matriks card(macam student lak rase)...

kalau x bawa card tu maksudnye kunci office pun tak bawak gak r..hukhukhuk...

naseb baik, ade officemate...tapi kak roha balik pulak tengah hari tu(actually, she goes to kb, nk amik laptop baru die..diulangi!!laptop baru!!haha)

so, saya melepak offce dorang(kak nurul, wani n lin)...

tapi bile dah agak2 macam nak petang je, n rase macam banyak keje lagi nk settlekan, saya pun pinjam lah kunci daripada main office...

tapi!!sekali pulas je, kunci tu terus patah!!..

ya Allah!!malu sesangat!!!

n dengan muke xmalu pun, saya pulangkan kunci patah tu kat office..huhuhu....

mungkin nanti saya kena ganti...

tapi, serious said, memang malu gile...

mesti orang tu dok cakap dalam hati, 'ganazz gile minah ni'..huhuhu...

the worth thing is, kunci patah, pintu still xleh bukak....

so, nak xnak terpaksa tunggu kak roha atau ibah balik office....

hai, dugaan betul...(T.T)

zaman degree...









zaman degree yang penuh dengan keceriaan dan suka duka...

time ni lah, saya tahu, mana kawan, mana lawan....

n time ni jugak saya belajar erti memaafkan....

tapi zaman degree ni sangat banyak berjalan2...

bila bosan, klua jalan....hahaha..tu je lah keje ni...

ni, time master nanti xtau macam mana....

hanya berserah je...(^_^)...

jumpa kawan baru...hehehe

saya teringin nak upload gambar2 fieldwork..tapi semua gambar tu dalam CD yang saya sendiri tak ingat campak ke mana....

mungkin nanti saya boleh cari, n upload kat sini...:-)

Sunday, 23 May 2010

~aim~

from today until thursday, saya tak nak sentuh langsung facebook...

boleh ke jadi kenyataan??

k, kite tunggu dan lihat...

so, sekarang saya kena edit my proposal(alhamdulillah dah siap, tapi still rase x puas lagi)

hari ni (pagi tadi) n esok nak bace journal lagi...

n selasa, nak start wat powerpoint(opss, rasenya 26 ade meeting..takpe r, meeting JSB xlame)...

ok, malam tadi ada aim baru gak...

tapi tak perlulah digebang2kan di sini...hehehe

so, like I said juz now, juz wait n see!!!

maaf semua

huhuhu..bile bukak blog saya ni from others laptop, baru saya tahu yang template blog ni (previously) agak x seswai...

hohoho...

maaf ye kawan2 semua...(^_^)

laptop saya boleh tengok separuh je daripada 'template 2'...

n saya bila nampak batu-batuan ni, so saya pun add je r...

rupe2nye picture yang sebelah kiri tu agak tidak sesuai...

maaf sekali lagi....

pub is not the best solution r...(T.T)

I don't know what and how to say to her....

this is not the end of the world r....huhuhu..

I might be 'open' but I'm not too open to let my friend masuk tempat2 camtu..bertepuk bertampar dengan laki, maaf..tu bukan cara saya...

ntahlah...mungkin berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..

ishk, kalau hati dan perasaan tak boleh nak terima, macam mana nak go on lagi kan?

tapi tak boleh ke pujuk hati tu??

degil!!tu lah perkataan yang paling sesuai untuk dia...

tanya pendapat kita, tapi taknak terima...

soal hati dan perasaan orang ni susah betul lah...

kalau tak melibatkan orang lain, tak pe jugak...

tapi ni melibatkan orang lain...dan orang yang jadi mangsa, tersepit tengah2...

nak tolong, tapi kita banyak lagi benda nak fikir....

hanya boleh tolong dengar n beri pendapat (tu pun kalau diterimalah)...

dan bila dah masuk bab rumahtangga ni memang tak boleh nak handle...

semestinya saya takde pengalaman dalam soal hati n perasaan husband n wife ni kan??

maaf ye kawan..saya tak boleh nak tolong lebih2....hanya boleh menegah walaupun saya tau pendapat saya langsung tak diterima...(T.T)

~bahasa diri dah bertukar~

dulu saya lebih senang ber'aku-ko'...

tapi sekarang ni disebabkan dikelilingi sahabat2 yang tua beberapa tahun, so ayat ganti diri dah bertukar kepada 'saya'

mungkin lebih sopan begini...hehehe....

so, kawan2 kalau saya call korang n tersasul membahasakan diri 'saya' tu, paham2 je r ye...(^_^)

saya dah terbiasa begini...

kalau dalam sms or fb memang boleh ber'aku-ko' tu...

tapi kalau bercakap tu dah terbiasa ber'saya'...hehehe...

lepas ni, op jadi seorang yang sopan nampak gayenye....;-P



Saturday, 22 May 2010

zaman kecik2...


hahaha..ni gambar zaman kecik2 dulu..

4 nilam, SRK Sultan Abu Bakar (1) aka SAB (1)...

x sangka ye, ada member yang mengupload dalam facebook..hoho(^_^)

n, naseb baik muka saya nampak separuh je, xde lah malu sangat...

rindu zaman ni...

rindu kat dorang jugak..huhuhu(T.T)

kitorang bercadang nak wat reunion tahun ni..seronoknya!!!

lama gile xjumpe dorang sume!!!

tengok facebook masing2 dah cun-melecun dah (maklumlah, semua perempuan kan..hehe)

saya je r kot yang agak ketinggalan zaman sikit...hehehe

Wednesday, 19 May 2010

called from psm...

semalam n hari ni, saya xmasuk office pn..sibuk pegi NCNR kt grand riverview..huhuhuhu..

penat...

tp hari ni dapat berita gembira...

saya dapat call daripada psm n cik maznah kate, surat kpt dah dapat....

that's mean, saya dah dapat surat tuk fthr study(for slab)..yes2!!!

tgl surat from UMK lum dapat sebab dia nak kena kira baki cuti saya....

so, sekarang ni saya hanya menghitung hari..hehehe....

xsabar nak sambung blaja!!!(^.^)

Monday, 17 May 2010

chaiyok2 op!!!

ye, saya dah kembali..hehehe...

2-3 hari ni terasa cam rajin pulak nak menulis dalam blog ni..supposely, I must write a research proposal k..for this 30 May presentation...;P

takpe lah, sikit2, lama2 jadi bukit...(*_^)

ok, petang tadi sangat seronok...for the 1st time in my life, I'm using almost all the instruments inside UMK's gym for exersice...hehehehe...

selama saya hidup ni, pergi gym pernah, tapi xpernah lah nak menggunakan alat2 kat gym tu tuk bersenam...

tapi memandangkan tinggal xsampai 2 bulan je nak stay kat UMK ni, so, saya kena jugak masuk gym...


every month, kite bayar pe...rm5 tu from our salaries...

sangat seronok dok dalam gym tu..so after this, kena selalu meluangkan masa ke gym tu...

tapi kena p time perempuan je r, xnak bercampur laki..segan r i...(eventhough dorang kata time laki x ramai orang pn, n pmpn leh join skali)

so, mungkin minggu depan bleh selalu p gym..hehehe..sebab sok n luse ade NCNR, x sempat rase nk beriadah petang2 ni....

time turn laki kat gym, kite p taman tengku anis, jog lak...okies??

chaiyok2 op!!!!(^_^)


mari mengarut..hehehe

k, disebabkan dah tengah hari n agak tersenggut2 membaca journal, so aku nak mengarut sikit..hehehe...

cuaca sekarang sangat tak menentu..sekejap panaz, sekejap sejuk..

tapi bila time hujan ni, ingatan aku akan kembali kepada 4tahun lepas...location??semestinya KmPk...

sama ada orang lain sedar ataupun aku je yang terlebih perasan, kat KmPK selalu hujan...

hujan + sejuk...seronok!!

nak2 kalau petang jumaat....n xde program pape(tp kalau ade program pn aku ni selalu bersifat berkecuali..heheehhehe...peraturan yg aku wat sndri..)

rindu time tu..

walaupun aku dah try menikmati time tu dengan sebaik2 nye tapi still rindu...

study....class...lab...huhuhu....

semua sendiri berhad(xmcm kat sek, stdy pn kena ade prep...buhsan)

ye r, time matric kan dah diambang peralihan, sekolah n u...

tapi still ade fellow yang garang tau!!!hehehe...

teringat time kami masing2 tertinggal kunci kat dalam bilik...

boleh lak 4-4 tertinggal...tu r, mengharap 1 same lain, last2 semua x bawak...(^_^)

so, dengan takut2 kami pn ketuk r pintu rumah fellow....nak tau pe y kami kena??

memang r xkena denda, tapi 1blok tu dah bergema dengan suara fellow marah kami!!hahaha...malu gile!!tp lawak pn ade....

actually, 2,3 kali gak tertinggal kunci...n ade satu mase tu,kunci spare fellow pun xleh bukak bilik kami....hohoho....

dan kenangan yang paling aku xdapat lupekan ialah hari last kat KmPK...time tu name aku bergema 1 blok....nak tau kenapa??hahahah

purse aku leh lak terjatuh...dengan hp2 skali kat dalam tu...tapi aku dengan selambe badaknye naik kete, dh nak balik...

naseb baik aku tersedar bile nak kol umah, xde hp....

so, aku pn berpatah balik ke bilik...tp mbr2 ak yang lain tengah dok kalut mencari aku(almaklumlah, i jadi artis glamer seantero blok 1 hari tu...hehehe!)

naseb baik r purse sume tu pada fellow(fellow lagi??hahaha) thank GOD!!!kalau tak menangis tak berlagu r ak gamak nye..(T.T)

kenangan matrik...rindu....

sebab time tu still budak2(tapi sekarang aku dah mature ke??(@_@)mmm??)

k r, aku dah xde idea nak mengarut...hehehe...ops, mungkin ada lagi cite, tp takde kaitan here...

lain kali kot...(mgkin lain kali tu selang beberapa jam dari sekarang??)...ahaks....

~literature review aka kajian ke pustakaan...~

baru aku terasa sangat susah nak wat lit. review ni...

ditambah dengan bahan2 yang terhad..huhuhu...

ya Allah, bantulah hambaMu ini..amin...

ni baru nak wat master, belum phd....

kalau phd, beribu2 kali lebih susah kot...

bukan leh tangkap muat cam time 1st degree dulu....

tapi aku yakin dan pasti bahawa ini semua adalah dugaan yang aku boleh handle....

"Allah tidak akan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kemampuannya.."


forgive but never forget2

saya nak jadi seorang yang pemaaf...

sesungguhnya memaafkan orang adalah perkara yang paling sukar tuk dilaksanakan...

teringat ustaz2 pernah cakap, sebelum tido kita perlu maafkan semua orang..dan minta maaf kat semua orang...

tapi saya tak pernah aplikasikan...

kalau dah namanya manusia, macam ni lah...

tau, tapi taknak aplikasikan...

sekarang saya nak jadi pemaaf..

tapi tak punya kekuatan untuk memaafkan....

jadi saya berdoa, "ya Allah, aku maafkan semua kesalahan mereka, tapi aku pohon padaMu agar memberi mereka balasan yang setimpal dengan apa yang pernah mereka lakukan"...

maaf, saya tetap x cukup kekuatan untuk memaafkan tanpa mereka mendapat balasan apa2...

Sunday, 16 May 2010

rindu...

tiba-tiba malam ni rasa rindu pulak pada die...

lame xdgr khabar...ntah sht, ntahkn tidak...

n tba2 teringat janji aku dulu pada die, (when his grandmother past away)..

adui, ni semua mengundang 1001 perasaan bersalah pulak...

sebab aku yang mengakhiri..huhuu(T.T)

kesian dia....

n dalam hati dirundung rindu ni, tangan tanpa sempat ditegah terus je menghantar sms....

n surprisely, i still remember his no!!!wow!!!

dahsyat ni...aku bleh igt no die, walaupun dh banyak kali aku delete...

even no my bezfren pn i x ingat..huhuhu....

n dia pn reply...arggh!!!

cukuplah sekadar me'reply' msg...dh buatkan rindu tu hilang....

n tba2 teringat zaman dahulukala...zaman2 sms sering bermain2 di hujung jari ni...hohohoo...

xpe r, yang penting rindu dah terubat....

msg y agak pnjg setelah lebih setahun x msg...hehehe...

a new improvement!!!(^_^)



sedihnye..huhuhu

baca dan hayati..diambil daripada iluvislam.com....kalau nak feel, lagi bagus bukak sekali muzik ni..hehehe

video

Emak...
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari. Sudah hampir sepuluh bulan emak pergi tapi rasanya baru semalam emak peluk Alang dan sejuk syahdunya masih terasa lagi. Emak andainya emak tahu itu lah pertama kali emak peluk anak emak yang nakal ni sejak Alang semakin dewasa dan itu juga kali terakhirnya.

Rupanya emak dah tahu yang emak ingin pergi jauh, hendak tinggalkan anak-anak emak, hendak tinggalkan dunia yang fana ini. Emak seperti sudah bersedia. Seminggu sebelum emak pergi, emak sudah menganyam tikar mengkuang sebanyak tiga helai. Akak beritahu sampai ke pagi emak menganyam tikar tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih sehingga akak pun berasa hairan.

Emak tidak pernah seperti itu. Semasa menganyam emak pasang radio kecil di sebelah emak tetapi emak seolah-olah tidak menyedari bahawa rancangan radio itu siaran siam dan kadang-kala siaran indonesia. Emak terus tekun menganyam. Rupanya tikar yang telah mak siapkan itulah yang di gunakan untuk mengiringi emak ke kuburan.

Emak juga sapu sampah sekeliling rumah sehingga bersih, emak jemur permaidani-permaidani, emak ubahkan sofa ke tempat lain dan emak biarkan ruang itu kosong. Rupanya, di situlah jenazah emak diletakkan.

Emak turut berpesan di mana semua duit dan barang kemas emak diletakkan. Ada yang dekat dalam almari, dekat dalam dalam beg, ada dalam ASB, ada dekat dalam Tabung Haji dan emak cakap kalau tidak berapa cukup lagi emak ada simpan dekat dalam gulungan tikar. Pada masa itu emak sedar tak Alang gelak apabila emak beritahu duit dalam gulungan tikar. Alang kata emak ni memang "fesyen" lama dan emak cuma gelak sahaja. Bahagianya saat itu.

Emak.....
Hari itu, hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang emak tiba-tiba sakit perut. Apabila malam itu apabila Alang sampai dari Kuala Lumpur emak sudah dalam kesakitan. Akak dan abang dekat kampung semua dah pujuk tetapi emak tetap tidak mahu ke hospital dan cuma tinggal giliran Alang sahaja yang belum pujuk emak.

Emak kata emak tidak mahu duduk di hospital tapi Alang berkeras juga pujuk emak. Alang cakap nanti di hospital ada doktor, ada ubat untuk emak tetapi dekat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut sahaja. Emak tetap tidak bersetuju tetapi akhirnya apabila melihat keadaan emak makin teruk sampaikan nak sentuh perut emak pun sakit, kami adik beradik sepakat hantar juga emak ke hospital.

Emak...
Ampunkan kami semua. Kami hendak emak sihat. kami sayang emak. Kami tidak mahu emak sakit sebab itulah kami terpaksa juga hantar emak ke hospital. Ampunkan kami emak.

Emak...
Malam itu abang bawa emak ke hospital dan itulah pertama dan terakhir kalinya emak naik kereta Alang. Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya emak apabila Alang cakap hendak membeli kereta. Emak asyik tanya duit cukup atau tidak. Dan Alang cakap kalau tidak cukup kan emak banyak duit. Emak gelak sahaja.

Bila Alang sudah mempunyai kereta emak buat kenduri kesyukuran dan masih ingat lagi apabila Alang terlanggar Ah-Chong naik motor. Kerana takut Alang 'warning' kakak supaya jangan sesekali beritahu dekat emak. Bila balik sahaja kampung Alang cepat-cepat simpan kereta dalam garaj tetapi emak perasan juga 'bumper' depan kemek.

Emak tanya kenapa dan Alang jawab terlangar pokok bunga. Emak bukan tujuan Alang untuk menipu tapi cuma tidak mahu emak risau. Maafkan Alang kerana sampai emak pergi emak tidak tahu hal yang sebenar. Emak, Alang menipu emak, ampunkan Alang.

Emak...
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006. Apabila tiba sahaja di hospital, jururawat tengah balut emak dengan kain putih. Emak mesti nampak Alang jatuh terduduk di lantai hospital. Mesti emak nampak abang cium dahi emak. Mesti emak nampak akak baca doa untuk emak. Mesti emak nampak adik terduduk dekat kerusi dekat sudut itu. Mesti emak nampak semua kan?

Emak...
Pagi itu balik dari hospital jam 5.20 pagi, Alang memandu dalam keadaan separuh sedar. Adik dekat sebelah diam melayan perasaan. Kenangan bersama emak berputar dalam kepala ini. Jalan di hadapan terasa makin kelam, airmata dah tidak mampu di tahan. Masa itu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu Alang rela. Namun alhamdulillah, akhirnya Alang sampai juga di rumah. Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya. Terasa syahdu dan sayu.

Emak...
Alang masih ingat lagi, Alang membaca Al-Quran dekat tepi emak dan temankan emak. Jam 11.00 pagi emak sudah di mandikan. Anak-anak emak yang pangku emak semasa emak dimandikan. Emak mesti rasa betapa lembutnya kami mengosok seluruh tubuh emak. Alang gosok kaki emak perlahan-lahan. Emak perasan tak...?

Makcik yang mandikan emak memujuk Alang
. Mak cik tu kata;

"Dik...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."

Bila makcik itu cakap macam itu lagi laju airmata ini mengalir tetapi Alang kawal supaya tidak menitis di atas emak.

Emak...
Sampai sini surat ini Alang tulis. Alang menangis ni tapi dekat dalam bilik. Baru pukul 4.00 pagi tiada orang yang bangun lagi. Alang dengar nasyid tajuk "anak soleh", Alang sedih, Alang rindu dekat emak! Nanti bila Alang selesai sembanyang subuh, Alang baca Yassin untuk emak. Emak tunggu ya!

Sebelum muka emak di tutup buat selamanya semua anak-anak emak mengelilingi emak. Menatap wajah emak buat kali terakhirnya. Semua orang kata emak seolah-olah senyum. Masa itu Alang sentuh dahi emak, Alang rasa dahi emak sejuk sangat. Alang tidak mampu hendak cium emak. Alang tidak berdaya. Alang tuliskan kalimah tauhid kat dahi emak dengan air mawar dan airmata mengalir tanpa boleh ditahan.

Emak mesti ingat kan yang anak emak ini jadi imam solat jenazah untuk emak tetapi Alang suruh tok imam bacakan doa sebab Alang sebak. Jam 12 tengahari emak diusung keluar dari rumah, Akak pula sudah terkulai dalam pelukan makcik. Badan akak terasa panas.

Emak..
Anak emak yang seorang itu demam. Cuma akak sorang sahaja anak emak yang tidak mengiringi emak ke tanah perkuburan.

Emak.....
Hari-hari yang Alang lalui tanpa kewujudan emak terasa begitu kehilangan. Setiap malam selepas maghrib anak emak ini mesti berendam airmata. Sampai satu tahap waktu itu malam jumaat selepas maghrib. Selesai Alang baca yassin dengan kawan-kawan, Alang keluarkan gambar-gambar emak dekat dalam bilik. Semakin Alang tenung terasa semakin sayu dan tangisan tidak dapat dibendung.

Emak...
Alang cuba bertahan dan memujuk diri sendiri tetapi tidak juga reda. Alang rasa ingin telefon emak, hendak cakap dengan emak. Anak mak yang ni dah tak betul kan???? Dan akhirnya dalam sedu-sedan itu Alang telefon ke kampung, Alang cakap dengan akak. Alang nangis lagi, puas akak memujuk Alang, akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk emak.." . Dan akhirnya akak juga menangis.

Emak...
Di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati, rasa pilu sangat. Menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit di dalam dada ini. Sampai sekarang apabila kerinduan itu menjelma hanya sedekah Al-Fatihah yang mampu Alang berikan.

Emak...
Cukuplah sampai sini dahulu. Kawan Alang dah ketuk pintu bilik ni. Kejap lagi kami hendak pergi solat subuh kat masjid. Selalunya, Alang yang bawak emak naik motor tetapi kali ini Alang jalan kaki dengan kawan. Esok Alang ingat hendak tulis surat dekat ayah pula. Mula-mula Alang tidak tahu hendak hantar ke mana surat ni tetapi kawan Alang cakap simpan sahaja buat kenangan.

Akhir kata untuk emak, I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih kerana membesarkan Alang dan memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah, sampai masuk universiti, sampai Alang boleh rasa naik kapal terbang, boleh rasa duduk dekat negara orang. Sampai akhir hayat ini jasa emak tidak akan mampu Alang balas.

Sekian terima kasih,

Yang Benar,
Alang

jantung x bape nak sihat...

dah lame x jog, jantung rase tak berape nak sihat..

ditambah dengan diri yang asyik dimanjai dengan aircond...

adui...risau sungguh!!

tapi kalau wat outdoors activities, takut kulit burn..

bukan setakat burn, mungkin boleh kena skin cancer gak...

sebab ozone depletion ni kan...huhuhu....

tapi bile x exersice ni, badan rase lemah, keje pun tak produktif...

aku pernah baca 1 artikel, yang mengatakan produktiviti kerja kita akan bertambah kalau kita rajin bersenam..

patut lah aku rasa aku makin malas,...kurang bersenam rupanya!!'

ada lagi 1, aku pun tak pasti fakta or auta, tapi ni berdasarkan pengalaman r...

kalau kita bersenam, kulit muka akan sihat, dats mean, jerawat tak banyak r..

k, my target--> after diz, nak selalu bersenam...

yes!!senam untuk kesihatan badan+jantung...

n senam tuk kesihatan muka..hehehe




Monday, 3 May 2010

kerja yang melambak

ke'tension' an bekerja sudah mula aku rase...

dan ketensionan nya bertambah bila kita kena wat something yang diluar bidang kite...

rase bersalah tu ade gak, tapi nak wat macam mane??

kami hanya orang bawahan, yang akan buat ape jua yang disuruh....huhuhu

sory student2 semua, kalau pe yang saya buat tu x betul...

dan sebagai klimaksnya, diri ni tiba2 jadi cepat melatah....

senang dipengaruhi orang...

orang nak tukar kerja, aku pun nak ikut..ishk2....

3 weeks lately, aku rase diri betul2 macam lalang...

yg selalu sangat ikut angin, tanpa cuba berdiri tegak sendiri...

x boleh camtu op!!!(kate2 semangat buat diri sendiri)

k, aku akan cuba bangkit daripada tidur ni!!!

kerja2 yang melambak ni dugaan je....

dugaan yang akan buatkan aku lebih matang menghadapi masa2 depan aku..insyaAllah...


~2 tahun mencari C.I.N.T.A~

'op, ktrg dulu kan wat 2thn mencari cinta tau..n xsampai 2 thn, semua dah de sme1....so, op pn leh r wat cm2...;P'

k, sekarang aku n kawan2 sedang mengaplikasikan 2 tahun mencari cinta ni...

ntah berkesan ke tidak tu lantak lah..

sebab aku dah xde perasaan...

perasaan dah kosong....

zero...

macam angin yang lalu..huhuhu....

mane ntah perasaan tu pergi,....

pelik, aku cuba cari2, tp still tak jumpe,...

perasaan yang pergi disebabkan kebodohan sendiri...

meminati n menyukai orang yg xde kat depan mate, cm ni lah jadinye...

perasaan dibawa pergi dengan perginya dia....

tapi xpe lah, 2 tahun mencari cinta ni tetap aku laksanakan....

walaupun aku yakin 80% yang aku xkan berjaya....

saja nak wat suke2 dengan kawan2 aku...

supaya mereka lebih berusaha(sedangkan aku sendiri rase malas nk berusaha..hehehehe)

usaha aku hanyalah doa....doa dan terus berdoa...

kerana aku sangat2 yakin yang Allah akan sentiasa membantu aku...





disebalik kebijaksanaan ada kebodohan

semua manusia tak sempurna....

aku pn same, ada kebodohan disebalik kebijaksanaan...

bodoh sebab menyukai orang yg 4 sure xkn suka aku...

bodoh sebab meminati orang yg xtau pn aku minat dia....

bodoh betul aku ni kan??

tapi, xpe r...

atleast aku manusia normal y punya perasaan...