About Me

My photo
Selly Oak, Birmingham, West Midlands, United Kingdom
Just an ordinary woman who is struggling with life and study. Nothing much interesting. zufiaz87@gmail.com

Friday, 22 May 2009

dugaan mengupload gambar stong..huhuhu~

sekarang ni aku sedang bersenang-lenang kat umah..rase teramatlah seronoknye sebab dah lame sungguh x bersenang-lenang camni...tp 1 je r yang x bez nye bile kat umah ni, susah betul nak mengupload gambar..baik dalam fb, maupun blog...

setelah agak2 3, 4 hari aku try, at last, dapat gak ak mengupload gambar...2 pn setelah aku resize balik gambar2 ni...huhuhu

k, berbalik semula pada xpdc stong kitorg ri 2...
kitorg bertolak 15 may 2009, dimana hari 2 bezday iza..aka nek ja...
ak n dila mmg nak wat surprise kat die, unfortunately die y mengkantoikan bezday die...
die ingat ktrg x igt r 2..huhuhu..iza2x(sambil geleng kepala)..insya Allah ak akan mengingati bezday2 org2 yang dekat ngn ak...




disebabkan ak n dila beli kek 2 di depan mate nek ja kite ni, so ktrg pn menipu y kek ni tuk aunty dila..muahahahaha....

so, ktrg celebrate bezday nek ja dalam bas..otw ke kelate 2...ye r, sllunye bezday die mse fieldwork, mne smpt nk blikan kek kan..so ni lah yang terakhir dari kami...




kami sampai kat kuala krai pagi2 subuh...tb2 teringat suasana pagi2 subuh kat cameron...tp bezanya time 2 kami berlima je...n naik kete..y ni, beramai2 n naik bas yang laju sangat2...x tenang tdo dalam bas..asyik tersedar2 je..huhuhuhuu..bas asyik melambung je...same cm time p field kuala krai n bkt keluang dulu..

our 1st activity was caving....so, kami pn menjelajah r beberapa buah gua2 yang ade kat situ...2 y masing2 sibuk membawa headlamp n torchlight 2....






kemudian, aktiviti diteruskan dengan memanjat air terjun, sebab nak p ke campsite memang kena panjat gak..hohoho...

tinggi gak r waterfall 2...dlm 400 meter lebih kalau x silap aku r...hohoho...campsite 2 btl2 kat atas waterfall 2....

kalau korang nak tau, waterfall 2 nmpak dri jalan raye, xsempat lak nak tangkap gambar sebab ak sibuk terlopong tgk waterfall 2..hohoho...n waterfall 2 pn paling tinggi kat southeast asia...





next day, kami menikmati keindahan sunrise...subhanallah..indahnya ciptaan Allah..alhamdulillah Allah masih memberi aku kesempatan untuk bernafas...x sangka ye, kami rupa2nya berada di atas awangan..hahahahaha...



sebelum melangkah lebih jauh, mari ak tunjukkan dapur kami..kumpulan 3..hehehehe..



time2 camping ni, aktiviti masak-memasak r yang mengeratkan kami semua..sebab time ni lah kami bergotong-royong menyiapkan semua...tp sebenarnya time aktiviti lain pn kami bergotong royong gak..hahahahaha...saje je nak mention kan dapur kami...

ok, aktiviti hiking kami dimulakan dengan streching..pas2 kumpulan kami dibahagi2 semula...at 1st 2, memang ak xlarat gile..cepat sangat pancit..kalau nak compare ngan semalam mase daki waterfall 2 memang terasa lain r...

tp aku gagahkan juga diri..sampai r 1 tahap ak rase lelah gile...ps2 ak terpakse gne inhaler yang dh lame ak tglkan 2....time 2 r, ak dh rse putus asa gile....



konon nk tunjuk puncak..tp hampeh x nmpak..hohoho

time2 penat mendaki...



sampai atas puncak, masing2 kelaparan gile....breakfast pagi td dh ditukar jadi atp...hohoho..ps2 atp 2 lak dh digunakan time hiking 2..hehehehhe




kat atas puncak y secipot je ni..hehhehehe



gambar kat atas ni pemandangan sunrise mase hari terakhir kami di kem jelawang ni....

masing2 merenung mase depan..


aktiviti last kami, main2 air...ingatkan main air kat waterfall yang dekat ngan campsite je..upe2 terpakse gak trekking...



mase trekking 2 x pakai kasut...x pasan lak kaki ak dh tercarik...hohoho..time masuk air bru terasa....tp xpe r, x sia2 r trekking 2 sebab pemandangannya memang r indah....



hehehehe...dh lame ak x swimming...sem ni sekali je p danau 2...2 pn time tension, n terasa malas nak jogging...rindunye nak swimming...huhuhu



ni time nk slide kt waterfall 2...ya Allah..bile kt tgh2 2 rse cm nk tercabut nyawa!!!tp demi sebuah kenangan, ak mencuba gak r (walaupun hakikatnye ak alergi sejuk2 ni..huhuhu)....




dan, akhir sekali sebelum turun daripada campsite, sijil penghargaan diberikan kat sume peserta..pas2 kami tangkap gambar beramai2 kat depan papan tanda campsite jelawang ni...

bile sampai bawah, kaki rase lenguh sangat2..hahhaahha...ak n chgirit rase cm penguin je jalan...hihihihi....dh r ujan..memang r mencabar...licin lak 2 trek....ade r dlm 2,3 kali ak tergelincir..hohohoho

tp alhamdulillah, selamat gak ak naik n trn dr situ....bila kat bawah 2 kami wat bbq..bbq terakhir kami bersama2....I'll miss it..bye2 kawan2...kalau panjang umo, kite jumpe lagi ye...sape sangke, 3 tahun tu terlalu singkat untuk kite bersama....moga kite semua berjaya dengan haluan masing2....amin....




2 comments:

  1. O.P..da kawen nanti jangan lupa ajak aku hehe

    ReplyDelete